Den Jyske håndværkerskole

30. juni 2015

Wullum Pasgaard har sammen med Byggeselskabet Paulsen vundet udbygningen af skolehjemmet til Den Jyske Håndværkerskole i Hadsten.

Projektet blev udbudt i offentlig prækvalifikation tilbage i marts 2015. 5 teams blev prækvalificeret til at deltage i et totalentrepriseudbud, hvor udbudskriteriet var "det mest fordelagtige tilbud".

I forhold til byggeprogrammets oplæg, valgte vi at gå lidt i en anden retning. Idet vi mente, vi der kunne åbne op for flere muligheder, og efter vores mening dermed skabe et bedre projekt. Dette var selvfølgelig en chance at tage. Men har heldigvis givet pote!

I forbindelse med projektets samlede tilblivelse har Wullum Pasgaard haft freelancearkitekt Rikke Daugaard hyret ind til udarbejdelse af skitsematerialet. 

Byggeriet består af ny værelsesfløj i 3 etager samt kælder. Hovedsageligt bestående af dobbeltværelser med egne badeværelser. I alt 108 sengepladser. Kælderen er delvist fritlagt og indeholder fælles opholdsfacaliteter med tilhørende forsænkede udendørs gårdhaver og trappeanlæg.

Byggeriet er i alt ca. 2200 m².

Vi har generelt lagt stor vægt på, at opfylde en vision om åbenhed og sammenhæng mellem det eksisterende og det nye skolehjem, samt at give eleverne gode fællesrum at opholde sig i såvel inde som ude.

Projekteringen påbegyndes nu. Og byggeriet skal stå klar til sommerferien 2016.